Ziua europeană fără fără maşini…

22 septembrie – ziua europeană fără maşini – a venit, a trecut şi cineva a uitat să le spună şi lor, şoferilor.

În fiecare zi din săptămână sunt biciclist pentru aproximativ o oră. Azi dimineaţă am avut un puseu de naivitate când am crezut că la ieşirea din bloc mă voi alătura altor zeci, dacă nu sute, de biciclişti în trafic. Din acest motiv mi-e dor de Ljubljana!

Mda. Trezirea la realitate! Acelaşi trafic greu, aceiaşi şoferi neobişnuiţi cu bicicliştii.

Hotnews.ro a scris o ştire despre eveniment. Textul este puţin interesant, dar comentariile merită puţină atenţie. Două dintre direcţiile pe care cititorii le-au abordat în comentarii sunt efectul de turmă pe care unii şi-l însuşesc când i-au parte la astfel de acţiuni şi regulile de circulaţie:

Eu nu sint manelist si nici “jmeker”, dar nu am de gind sa renunt la masina personala vreo secunda.

Campaniile astea colectiviste “Hai sa…” renuntam o zi la masina personala, la utilizarea calculatorului, la mincare, la sex, etc. mi se par niste aberatii precum constringerile religioase gen post, iar cei care nu participa la acest ritual sint malefici prosti , manelisti , jmekeri, etc. la fel cum religia ii considera pagini, sectari, etc., pe cei care nu le impartasesc credinta .

Ecologia asta tinde sa devina o religie…

Stiu ca mesajul meu va supara pe multi, dar colectivismul este absurd indiferent de ideologia care este imbratisata de membri acelui grup.

……….

Pt. ca, amice, ori esti dezinformat ori nu esti in stare sa interpretezi corect un text (articol) de lege!

Tu ai auzit de “prioritate de dreapta”?? Eh, asta te obliga sa-i acorzi prioritate biciclistului, din dreapta ta, care circula paralel cu tine (masina) in momentul in care vrei sa virezi dreapta.

Of-of…

Privită puţin mai la Nord, 22 septembrie arată puţin altfel:

Sunt optimist că şi în România vom vedea în curând astfel de adunări pentru că ciclismul înseamnă mai mult decăt ecologie. Înseamnă sănătate, socializare şi voie bună.

Advertisement

Leave a Reply (name and email are optional, not required)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s